viernes, 1 de julio de 2011

Peixe e mercurio: precaución

A Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición recomenda precaución ás mulleres embarazadas ou que podan estalo, mulleres en fase de lactación e a nenos de curta idade (entre 1 e 30 meses)

A este grupo de poboción se lle recomenda consumir unha ampla variedade de peixe, evitando consumir as especies máis contaminadas con mercurio, o consumo das cales debe limitarse.

As recomendacións para o consumo de Peixe espada, Tiburón, Atún vermello (Thunnus thynnus: especie grande, normalmente consumida en fresco ou conxelada e fileteada) e Lucio son as seguintes:

  • Mulleres en idade fértil, embarazadas ou en período de lactación. Evitar o consumo
  • Nenos < 3 anos. Evitar o consumo
  • Nenos 3-12 anos. Limitar a 50 gr/semana ou 100gr/ 2 semanas. (Non consumir ningún outro dos peixes desta categoría na mesma semana).
  Nesta ligazón podedes ler o artigo enteiro: Recomendacións sobre mercurio